Uluslararası Dijital Girişimcilik Konferansı Gerçekleşti
Uluslararası Dijital Girişimcilik Konferansı Mobil Teknoloji, Mobil İstihdam projesi kapsamında 12 Mayıs Cuma günü İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce kampüsünde geniş katılımla gerçekleştirildi.
Açılış konuşmalarını İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ve Ekonomistler Platformu Başkanı Dr. Oğuz Demir’in yaptığı konferansa İstanbul Valiliği’nden bir heyet ise ziyarette bulundu.
Mobil Teknoloji Mobil İstihdam Projesi, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Ekonomistler Platformu, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve MOBİLSİAD ortaklığı ile 15 aylık bir çalışma ile gerçekleştirildi.
Proje kapsamında yeni mezun ve kendi girişimini kurmak isteyen çoğunluğu mühendis yeni mezun 100 gence mobil uygulama yazma, girişimcilik eğitimi ve mentörlük hizmeti verildi.
Ekonomistler Platformu Başkanı Dr Oğuz Demir, konferansın açılış konuşmasında sadece proje sürecinde değil, eğitim alan ve kendi girişimini kuran her gence ekonomistler platformu olarak ellerinden gelen desteği sunacaklarını belirtti. Eğitim verilen gençlerin işe ya da staja yerleştirme, kendi girişimini kurma konularında en başarılı projelerden biri olduğunu belirten Demir, Ekonomistler Platformu olarak Türkiye ekonomisi için çalışmaya devam edeceklerine değindi.
Eğitimlerini Ekonomistler Platformu MTMİ Laboratuvarında tamamlayan mevcut 100 gencin haricinde, oluşturulan ‘’Uzaktan Eğitim Portalı’’ sayesinde diğer gençler de aynı eğitimlerden yararlanma fırsatı bulacaklar.
Gün boyu süren etkinliğin ‘’Yurt Dışına Açılan Türk Start-Upları’’ adlı ilk oturumu Mine Dedekoca’nın moderatörlüğünde gerçekleşti. Sinemia Kurucu Ortağı Rıfat Oğuz ve Segmentify Kurucu Ortağı Murat Sosyal girişim hikayelerinden bahsederek katılımcılara başarılı girişimlerin püf noktalarını verdiler. Konuşmacılar kendi girişimcilerinin yurt dışına nasıl açıldığı ve nasıl yatırım aldıkları hakkında bilgi verdiler.
İkinci oturum konuşmacıların yurt dışından bağlantıları ile gerçekleşti. Dr. Oğuz Demir moderatörlüğünde Techrasa Kurucusu Muhammad Reza Azali (İran) ve Ringier Media AG Vietnam Direktörü Emre Sigura ‘’Dünyadan Girişimcilik Örnekleri’’ oturumunda hem kendi girişimlerini hem de dünyadan girişimcilik örneklerini katılımcılarla paylaştılar ve soruları yanıtladılar. Oturumda İran ve Vietnam’daki girişimcilik ekosistemleri tartışıldı.
Programın son oturumu olan ‘’Neden Girişimciden Çok Destek Var?’’ başlıklı oturum gerçekleşti. Oturum, Dr. Oğuzhan Aygören (Boğaziçi Üniversitesi), Başar Kaya (SUCOOL Sabancı Üniversitesi), Doç. Dr. Öykü İyigün (İstanbul Ticaret Üniversitesi) ve Doç. Dr. Mehmet Erçek’in (İstanbul Teknik Üniversitesi) katılımlarıyla gerçekleşti. Türkiye’de çeşitli kurumların aracılığıyla verilen girişimcilik desteklerine rağmen girişimci sayısının destek oranına kıyasla düşük olmasının sebepleri tartışıldı.
Programın kapanış konuşmalarını ise Girişimcilik Eğitmeni Emrah Ceylan ve Mobil Yazılım Eğitmeni Merve Keleş yaptı.
Leave a Reply