Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi Final Organizasyonu Zonguldak’ta Gerçekleştirildi..
T.C Kalkınma Bakanlığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi projesinin final organizasyonu 2 Haziran’da Zonguldak Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Ekonomistler Platformu olarak Zonguldak İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Bartın İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile ortak olarak yürüttüğümüz projenin final organizasyonuna Genel Koordinatörümüz Fırat Polat ve Proje Asistanımız Ersin Komşu’nun yanı sıra toplantıya Kozlu İlçe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Ahmet Karakaya, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Zonguldak Tarım İl Müdürü Necmi Çelik, Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.
Bartın İl Kültür Turizm Müdürü Suat Dursun; ‘’Bölgenin ve şehrin tanıtılması, turizmin gelişmesinde ki katkısı göz önüne alınarak yöresel yemeklere ve el sanatlarına dikkat çekmek adına yapılan bu çalışma gelecek nesillere tanıtmak ve yaşanmasını sağlamak açısından önemli bir kaynak olacağı düşünülmektedir. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) Doğrudan Faaliyet Desteği(DFD) programı çerçevesinde Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün proje sahipliği yaptığı Ekonomistler Platformu ile Müdürlüğümüzden de proje ortaklığını paylaştığı “Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi” adlı proje çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde düşüncelerini paylaşırken;
Ekonomistler Platformu Genel Koordinatörü Fırat Polat ise; ‘’Kentleşme ve kozmopolit yapı, sahip olunan kültürel değerlerin yok olmasına neden olmaktadır. Bu sebeplerin bir sonucu olarak Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi projesi ortaya çıkmıştır. Proje ile bölgede unutulmaya yüz tutan yöresel gıdaların ve el sanatları ürünlerinin yeniden gün yüzüne çıkarılması öncelikli hedeflerimizdendir.’’ sözleriyle projenin hedeflerine değinmiştir.
Toplantıda, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Sabahiye Noraşin tarafından “Türk Mutfak Kültürünün Bölgemize Yansımaları” başlıklı sunumun ardından toplantıya katılanlar Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi adlı proje kapsamında bölgenin gastronomik değerlerinden oluşan yöresel yiyeceklerden tattılar.
Yazar Hakkında
Bu yazıları da beğenebilirsiniz
İNOFİNANS 2. Girişimcilik Çalıştayı Gerçekleştirildi
Ülkemizde sürdürülebilir destek mekanizmalarıyla girişimciliğin geliştirilmesi sürecine katkı sağlamak amacıyla Ekonomistler Platformu’nun uygulayıcılığı ile İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İTO Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı ortaklığı ile İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından
Ekonomistler Platformu, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde
Ekonomistler Platformu Başkanı Oğuz Demir, Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Klübü tarafından 8 Aralık 2011 günü saat 11.30′da gerçekleştirilecek olan “Avrupa Ekonomik Krizi ve Türkiye” başlıklı konferansa katılacak.
Gravida a molestie eu dictum ac augue integer sodales tempor lectus sit amet dictum
Aliquam dapibus tincidunt metus. Praesent justo dolor, lobortis quis, lobortis dignissim, pulvinar ac, lorem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Praesent vestibulum molestie lacus. Aenean nonummy hendrerit mauris.
0 Yorum
Henüz yorum yapılmamış!
İlk yorumu yapan siz olabilirsiniz!