Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi Final Organizasyonu Zonguldak’ta Gerçekleştirildi..

IMG_2378 (2)T.C Kalkınma Bakanlığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi projesinin final organizasyonu 2 Haziran’da Zonguldak Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Ekonomistler Platformu olarak Zonguldak İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Bartın İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile ortak olarak yürüttüğümüz projenin final organizasyonuna Genel Koordinatörümüz Fırat Polat ve Proje Asistanımız Ersin Komşu’nun yanı sıra toplantıya Kozlu İlçe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Ahmet Karakaya, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Zonguldak Tarım İl Müdürü Necmi Çelik, Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.

Bartın İl Kültür Turizm Müdürü Suat Dursun; ‘’Bölgenin ve şehrin tanıtılması, turizmin gelişmesinde ki katkısı göz önüne alınarak yöresel yemeklere ve el sanatlarına dikkat çekmek adına yapılan bu çalışma gelecek nesillere tanıtmak ve yaşanmasını sağlamak açısından önemli bir kaynak olacağı düşünülmektedir. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) Doğrudan Faaliyet Desteği(DFD) programı çerçevesinde Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün proje sahipliği yaptığı Ekonomistler Platformu ile Müdürlüğümüzden de proje ortaklığını paylaştığı “Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi” adlı proje çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde düşüncelerini paylaşırken;

Ekonomistler Platformu Genel Koordinatörü Fırat Polat ise; ‘’Kentleşme ve kozmopolit yapı, sahip olunan kültürel değerlerin yok olmasına neden olmaktadır. Bu sebeplerin bir sonucu olarak Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi projesi ortaya çıkmıştır. Proje ile bölgede unutulmaya yüz tutan yöresel gıdaların ve el sanatları ürünlerinin yeniden gün yüzüne çıkarılması öncelikli hedeflerimizdendir.’’ sözleriyle projenin hedeflerine değinmiştir.

Toplantıda, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Sabahiye Noraşin tarafından “Türk Mutfak Kültürünün Bölgemize Yansımaları” başlıklı sunumun ardından toplantıya katılanlar Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi adlı proje kapsamında bölgenin gastronomik değerlerinden oluşan yöresel yiyeceklerden tattılar.

Önceki Ekonomistler Platformu olarak, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin Hocamızı makamında ziyaret ettik.
Sonraki Milliyet - Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi Final Toplantısı Yapıldı.

Yazar Hakkında

Ekonomistler Platformu
Ekonomistler Platformu 707 yazı

Ekonomistler Platformu, Türkiye’de ekonomi politikaları alanında referans bir sivil toplum örgütü olmak üzere 2000 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu yazıları da beğenebilirsiniz

Haberler 0 Yorum

Ekonomistler Platformu’ndan İş Dünyasına Ziyaretler

Ekonomistler Platformu, yeni dönem çalışma planını paylaşmak ve Türkiye ekonomisinin gidişatını değerlendirmek üzere Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ve Türk Girişim ve İş Dünyası

Haberler 0 Yorum

Ekonomistler Platformu, İktisadi ve İdari Bilimler alanında çalışan akademisyenler ve araştırmacıların yer alacağı bir iletişim ağı oluşturuyor.

Ekonomistler Platformu, Türkiye ekonomisinin makro ve mikro ölçekte güçlü ve güvenilir bir yapıya ulaşması amacıyla;  2014-2017 yılları arasında gerçekleştireceği araştırma ve uygulama projeleri için, Türkiye’nin her yerinden İktisadi ve İdari Bilimler

Karadeniz İpekyolu Koridoru Projesi 0 Yorum

Karadeniz İpek Yolu Koridoru 5. Proje Toplantısı Gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Hibe Programı kapsamında, Ekonomistler Platformu ortaklığında yürütülen “Karadeniz İpekyolu Koridoru Projesi” hedeflerini gerçekleştirme yolunda çalışmalarına hızla devam ediyor. Türkiye’de Avrupa Birliği

0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış!

İlk yorumu yapan siz olabilirsiniz!

Yanıt verin