Proje Ekibimiz, Karadeniz İpek Yolu Koridoru Projesi Kapsamında Zonguldak-Bartın Gezisini Tamamladı..
Ekonomistler Platformu, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Karadeniz İpek Yolu Koridoru Projesi kapsamında, Karadeniz Havzası’nda bulunan 20 ilde, turizm aracılığıyla ekonomik kalkınma sağlamak amacını taşıyan projenin ilk adımında tarihi, doğal ve kültürel eserlerin incelenmesi ve fotoğraflanması yolundaki saha çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor. Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından da mali olarak desteklenen projede şu ana kadar 16 il ve çevre ilçelerindeki saha çalışmaları tamamlanmış olup, turizm potansiyeli yüksek olan muhtemel 95 alan ve eser belirlemiştir. Proje kapsamında ekibimiz son olarak 2 Haziran -7 Haziran 2013 tarihleri arasında Zonguldak – Bartın merkez il ve çevre ilçelerinde, doğal tarihi ve kültürel alanları gezerek, turizm açısından değerlendirilebilecek yerler ile ilgili saha çalışmalarını tamamlamışlardır.
Gezi sırasında yerel destek sağlayıcılarından büyük ilgi gören ekibimiz, Zonguldak’da İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Kürşat Coşkun ile görüşerek, projenin tanıtımını yapmışlardır. Bartın’da İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun ve İl Kültür Turizm Şube Müdürü Kamil Şen ile görüşerek yerel bölgede projenin bilinirliğini artırmak için destek almışlardır. Özellikle Şube Müdürü Sayın Şen, proje ekibimize saha çalışmaları sırasında bizzat eşlik ederek, bölgede turizm potansiyeli yüksek yerlerin tespit edilmesi hususunda ekibimizi bilgilendirmiştir.
Zonguldak Karadeniz Ereğlisi’nde bulunan, Karadeniz Ereğlisi Müzesi, Crispos Anıt Mezarı, Gazi Alemdar Gemisi Müzesi, Orhangazi Camii, Cehennemağzı Mağarası, Acheron Vadisi’ni; Devrek ilçesinde bulundan Bastoncular Çarşısı’nı; Gökçebey’deki Çanakçılar Özel Etnografya ve Arkeoloji Müzesi ile merkezde bulunan Filyos Kalesi, Yeni Camii ve Gökgöl Mağarası’nı ziyaret eden ekibimiz, Bartın merkezde yer alan Aya Nikolas Kilisesi ve Güzelcehisar Lav Kayaları’nı; Amasra ilçesinde Kuş Kayası Yol Anıtı, Bedesten, Amasra Kalesi, Fatih Camii ve Amasya Müzesi’ni; Kurucaşile’de bulunan Göl Deresi Şelalesi’ni ve son olarak da Kastamonu Cide’de yer alan Cide Koyu’nu değerlendirerek, bölge ile ilgili ziyaret raporlarını ve saha çalışmalarını tamamlamışlardır.
Ekonomistler Platformu Genel Koordinatörü Fırat Polat, Gazi Alemdar Gemisi Müzesi, Amasra Kalesi ve Bastoncular Çarşısı’nın; Proje Asistanımız Ersin Komşu ise Amasra Kalesi, Cide Koyu ve Gökgöl Mağarası’nın turizm potansiyeli açısından değerlendirilebilecek yerler olduğunu ifade etmiştir.
Leave a Reply