DSC02431Karadeniz İpek Yolu Koridoru Projesi kapsamında açılış toplantısı 29-30 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıya projenin Ermenistan, Gürcistan ve Yunanistan’dan ortak olan kurumların temsilcilerinin yanı sıra, Türkiye’de projenin uygulanacağı bölgelerden ve turizm sektöründen temsilciler de katıldı.Toplantının ilk gününde projenin ilk dört ayı içerisinde yapılan faaliyetler, ortakların katılımıyla değerlendirildi.  Proje kapsamında Türkiye’de 20 ilde ön inceleme faaliyetlerini sürdüren Ekonomistler Platformu, çalışmalarda elde edilen bulgular hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

30 Nisan 2013 Salı günü gerçekleştirilen Yerel Paydaşlar Yuvarlak Masa Toplantısı’na ise proje ile ilgili yerel ve ulusal düzeyde çalışan kurumların temsilcilerinden katılım geçrekleşti. Proje ile ilgili detaylı bilgilendirmenin yapıldığı ve paydaşların görüş ve eleştirilerinin alındığı toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Gülşen BİRİNCİ, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nde Ahmet KOLSAL, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan Mehmet BOZDOĞAN, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan İbrahim Ethem ŞAHİN, Sinop il Kültür Turizm Müdürü Hikmet TOSUN, Ordu İl Kültür Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğü adına Leyla ŞİMŞEK, İstanbul Kalkınma Ajansı adına M. Onur PARTAL ve Turizm Haberleri Genel Yayın Yönetmeni Nilgün ATAR ile Ekonomistler Platformu üyesi Zekai KIRAN katıldı. Karşılıklı fikir alışverişinin gerçekleştirildiği toplantıda katılımcılar, projenin başarılı bir şekilde uygulanabilmesine ilişkin katkı ve destek vermeye hazır olduklarını ilettiler.

 

İki günlük programın ardından konuyla ilgili açıklama yapan Ekonomistler Platformu Başkanı Dr. Oğuz Demir, projenin ilk işbirliği toplantısının İstanbul’da olmasının önemli olduğu dile getirirken, özellikle İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ve Kalkınma Ajansları’nın projeye destek vermesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Öte yandan Dr. Oğuz Demir, proje kapsamında saha incelemelerinin Haziran ayında tamamlanacağını ve ardından tanıtım konusunda öne çıkarılacak 100 kadar kültürel, tarihi ve doğal turizm alanının belirleneceğini ifade etti. Bu konuda özellikle İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri’nin yanısıra Kalkınma Ajansları ve yerel yönetimlerle sürekli temas halinde olduklarını ifade etti.

 

Proje ile ilgili bir açıklama yapan Proje Genel Koordinatörü Richard Ney de dünyada ilk kez 4 ülkenin birden aynı platform üzerinden tanıtım ve pazarlamasının yapılacağı bir model geliştirdiklerini ifade etti. Richard Ney yaptığı açıklamada bölgenin tanıtımı için hedef kitlenin sosyal ağlar sayesinde 1 milyar insana ulaşacağını ve bu noktada turizm ve bölgesel gelişme açısından projenin 4 ülkeye de önemli katkılar yapacağını ifade etti.

 

İletişim:

 

Fırat Polat, Proje Koordinatör Yardımcısı

 

firatpolat@ekonomistler.org.tr

 

0212 234 54 07