Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi Final Organizasyonu Zonguldak’ta Gerçekleştirildi..

IMG_2378 (2)T.C Kalkınma Bakanlığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi projesinin final organizasyonu 2 Haziran’da Zonguldak Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Ekonomistler Platformu olarak Zonguldak İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Bartın İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile ortak olarak yürüttüğümüz projenin final organizasyonuna Genel Koordinatörümüz Fırat Polat ve Proje Asistanımız Ersin Komşu’nun yanı sıra toplantıya Kozlu İlçe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Ahmet Karakaya, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Zonguldak Tarım İl Müdürü Necmi Çelik, Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.

Bartın İl Kültür Turizm Müdürü Suat Dursun; ‘’Bölgenin ve şehrin tanıtılması, turizmin gelişmesinde ki katkısı göz önüne alınarak yöresel yemeklere ve el sanatlarına dikkat çekmek adına yapılan bu çalışma gelecek nesillere tanıtmak ve yaşanmasını sağlamak açısından önemli bir kaynak olacağı düşünülmektedir. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) Doğrudan Faaliyet Desteği(DFD) programı çerçevesinde Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün proje sahipliği yaptığı Ekonomistler Platformu ile Müdürlüğümüzden de proje ortaklığını paylaştığı “Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi” adlı proje çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde düşüncelerini paylaşırken;

Ekonomistler Platformu Genel Koordinatörü Fırat Polat ise; ‘’Kentleşme ve kozmopolit yapı, sahip olunan kültürel değerlerin yok olmasına neden olmaktadır. Bu sebeplerin bir sonucu olarak Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi projesi ortaya çıkmıştır. Proje ile bölgede unutulmaya yüz tutan yöresel gıdaların ve el sanatları ürünlerinin yeniden gün yüzüne çıkarılması öncelikli hedeflerimizdendir.’’ sözleriyle projenin hedeflerine değinmiştir.

Toplantıda, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Sabahiye Noraşin tarafından “Türk Mutfak Kültürünün Bölgemize Yansımaları” başlıklı sunumun ardından toplantıya katılanlar Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi adlı proje kapsamında bölgenin gastronomik değerlerinden oluşan yöresel yiyeceklerden tattılar.

Önceki Ekonomistler Platformu olarak, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin Hocamızı makamında ziyaret ettik.
Sonraki Milliyet - Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi Final Toplantısı Yapıldı.

Yazar Hakkında

Ekonomistler Platformu
Ekonomistler Platformu 696 yazı

Ekonomistler Platformu, Türkiye’de ekonomi politikaları alanında referans bir sivil toplum örgütü olmak üzere 2000 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu yazıları da beğenebilirsiniz

Haberler 0 Yorum

Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Oğuz Demir Endüstri Mühendisliği Platformu’nun Konuğu Oluyor.

Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Oğuz Demir Endüstri Mühendisliği Platformu’nun konuğu oluyor. Girişimcilik, inovasyon, kurumsal AB projeleri ve İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesinde açılan Mobil Teknoloji Laboratuvarının detaylarının konuşulacağı etkinlik 02 Ocak

Haberler 0 Yorum

Vitae lacus laoreet elementum nulla facilisi phasellus ullamcorper elementum est

Aliquam dapibus tincidunt metus. Praesent justo dolor, lobortis quis, lobortis dignissim, pulvinar ac, lorem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Praesent vestibulum molestie lacus. Aenean nonummy hendrerit mauris.

Haberler 0 Yorum

Çin-Türkiye Ekonomik ve Ticari İşbirliği Konferansı Gerçekleşti

Ekonomistler Platformu ve CRI Türkiye tarafından hazırlanan ‘Çin-Türkiye Ekonomik ve Ticari İşbirliği’ paneli 26.04.2019 tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Katılımcılar; İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Diplomasi Anabilim dalı Başkanı Uğur

0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış!

İlk yorumu yapan siz olabilirsiniz!

Yanıt verin