Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi Final Organizasyonu Zonguldak’ta Gerçekleştirildi..

IMG_2378 (2)T.C Kalkınma Bakanlığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi projesinin final organizasyonu 2 Haziran’da Zonguldak Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Ekonomistler Platformu olarak Zonguldak İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Bartın İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile ortak olarak yürüttüğümüz projenin final organizasyonuna Genel Koordinatörümüz Fırat Polat ve Proje Asistanımız Ersin Komşu’nun yanı sıra toplantıya Kozlu İlçe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Ahmet Karakaya, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Zonguldak Tarım İl Müdürü Necmi Çelik, Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.

Bartın İl Kültür Turizm Müdürü Suat Dursun; ‘’Bölgenin ve şehrin tanıtılması, turizmin gelişmesinde ki katkısı göz önüne alınarak yöresel yemeklere ve el sanatlarına dikkat çekmek adına yapılan bu çalışma gelecek nesillere tanıtmak ve yaşanmasını sağlamak açısından önemli bir kaynak olacağı düşünülmektedir. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) Doğrudan Faaliyet Desteği(DFD) programı çerçevesinde Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün proje sahipliği yaptığı Ekonomistler Platformu ile Müdürlüğümüzden de proje ortaklığını paylaştığı “Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi” adlı proje çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde düşüncelerini paylaşırken;

Ekonomistler Platformu Genel Koordinatörü Fırat Polat ise; ‘’Kentleşme ve kozmopolit yapı, sahip olunan kültürel değerlerin yok olmasına neden olmaktadır. Bu sebeplerin bir sonucu olarak Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi projesi ortaya çıkmıştır. Proje ile bölgede unutulmaya yüz tutan yöresel gıdaların ve el sanatları ürünlerinin yeniden gün yüzüne çıkarılması öncelikli hedeflerimizdendir.’’ sözleriyle projenin hedeflerine değinmiştir.

Toplantıda, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Sabahiye Noraşin tarafından “Türk Mutfak Kültürünün Bölgemize Yansımaları” başlıklı sunumun ardından toplantıya katılanlar Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi adlı proje kapsamında bölgenin gastronomik değerlerinden oluşan yöresel yiyeceklerden tattılar.

Önceki Ekonomistler Platformu olarak, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin Hocamızı makamında ziyaret ettik.
Sonraki Milliyet - Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi Final Toplantısı Yapıldı.

Yazar Hakkında

Ekonomistler Platformu
Ekonomistler Platformu 702 yazı

Ekonomistler Platformu, Türkiye’de ekonomi politikaları alanında referans bir sivil toplum örgütü olmak üzere 2000 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu yazıları da beğenebilirsiniz

VLog 0 Yorum

1 Dakikada Ekonomi Gündemi – 10.02.2017

Firmaların döviz açıkları neden düştü? Finansal kesim dışındaki firmaların döviz açıkları Kasım ayında yaklaşık 4,5 milyar dolar azalarak 208 milyar dolar seviyesine geriledi. Firmaların döviz açıklarının azalmasında yükselen döviz kuru

Haberler 0 Yorum

Ekonomistler Bülteni Yeniden Yayında

Ekonomistler Bülteni Mayıs Sayısına Ulaşmak İçin Tıklayınız Değerli Üyeler, 2000 yılında Ekonomistler Platformu bir elektronik posta grubu olarak çalışmalarına başladığından bugüne 11 yılı geride bıraktık. O günlerde yaptığımız çalışmalar içerisinde

Projeler 0 Yorum

Ekonomistler Platformu, EkoSohbetler Kapsamında Giresun Üniversitesi’nde idi..

Ekonomistler Platformu Anadolu Ekosohbetleri programı dahilinde Trabzon, Kırklareli ve Malkara ardından Giresun Üniversitesi’ndeydi . Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Oğuz DEMİR ve Ekonomistler Platformu Genel Koordinatörü Fırat POLAT’ın konuşmacı olarak yer

0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış!

İlk yorumu yapan siz olabilirsiniz!

Yanıt verin