1 Dakikada Ekonomi Gündemi – 27.01.17
Fitch’in Türkiye Kararı
Bu haftayı da yine dövizle kapatıyoruz. Dövizde -dolar ve Euroda, bugün hızlı bir artışa sahip olduk. Bugün gözler Fitch’te. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bugün Türkiye’nin notunu düşürmeye karar verirse, kurda bir miktar daha yukarı doğru hareket gözlemleyebiliriz. Eğer iyi bir haber gelir, beklentilerin aksine kredi derecelendirme kuruluşu Fitch notumuzu düşürmesse önümüzde ki haftaya biraz daha iyi başlayabileceğimizi söyleyebiliriz. Haftaya bu konuyu dikkatle takip edeceğiz.
Konut Sektöründe Faiz Avantajları
Özellikle Türkiye ekonomisinin en önemli dayanak noktalarından biri inşaat ve konut satışıydı. Konut satışıyla ilgili olarak; daha kolay, daha fazla konut satışlarının yeniden artabilmesi için, gayrımenkul yatırım ortaklari derneği ve bankalar arasında bir işbirliği oldu. Bugün piyasada 1.15 civarında olan konut kredisi faizlerini 20 yıllık vade de 0.75’e düşürme kararı aldı. Bu da daha fazla konut satılması için aslında ülke içerisinde yapılan bir hamle oldu.
Yazar Hakkında
Bu yazıları da beğenebilirsiniz
1 Dakikada Ekonomi Gündemi – 24.01.2017
Merkez Bankası Faiz Kararı Değerlendirmesi Bir süredir tüm Türkiye’de üreticilerin, tüketicilerin herkesin gözü dolar ve euroda. ‘’Nereye gidecek dolar ve euro?’’ sorusu hepimizin kafasını karıştırıyor. Euro 4.00’ın üzerine çıktı bir
1 Dakikada Ekonomi Gündemi – 06.01.2017
1- DÖVİZ KURLARINDA YAŞANAN ARTIŞIN SEBEBİ NEDİR? Döviz yurtdışı piyasalarda da yükselişini sürdürürken Türkiye`nin daha negatif ayrıştığını görmekteyiz. TCMB’nin TL’deki sert değer kaybına karşı faiz adımı atamayacağı endişesi,
0 Yorum
Henüz yorum yapılmamış!
İlk yorumu yapan siz olabilirsiniz!