Karadeniz İpek Yolu Proje Ekibimiz, Düzce ve Bolu’da Saha Çalışmalarını Tamamladı..
Ekonomistler Platformu, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Hibe Programı kapsamında “İpekyolu Koridoru Projesi” hedeflerini gerçekleştirme yolunda saha çalışmalarına hızla devam ediyor. Proje kapsamında, şu ana kadar 12 ilin merkez ve çevre ilçelerinde tarihi, doğal ve kültürel yerlerin tanımlanması ile ilgili hedeflerini gerçekleştiren proje ekibimiz, Türkiye’de Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından da mali olarak desteklenen Karadeniz İpek Yolu Koridoru Projesi dahilinde, 21 Mayıs – 25 Mayıs 2013 tarihleri arasında Düzce ve Bolu merkez ve çevre ilçelerine saha ziyaretleri gerçekleştirdiler. Bölgede ana amaç doğrultusunda turizm kalitesinin arttırılması için, merkez il ve çevre ilçelerde doğal, tarihi ve kültürel alanları tanımlayarak, bölgede yerel destek sağlayıcılarının katkılarıyla da muhtemel yerlerin bilinirliğinin arttırılması için detaylı araştırma yaptılar.
Gezi sırasında yerel destek sağlayıcılarından büyük ilgi gören ekibimiz, Düzce’de İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak’ı, Bolu’da İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Fazıl Karaduman’ı ve Arkeoloji Müzesi Müdürü Mustafa Güneş’i ziyaret ettiler. Mudurnu Kültür ve Tarih derneği Başkanı Necdet Akay ile görüşerek projemizi tanıttılar. Saha çalışmaları kapsamında yerel basın ile de görüşen ekibimiz, Bolu Köroğlu Tv’de röportaj vererek yerel halkın proje hakkında bilgilenmesini sağladı.
Düzce’nin Gölyaka ilçesinde, Güzeldere Şelalesi, Harmankaya Şelalesi, Efteni Gölü, Hemşin Camii’yi; Merkez ilçesinde Samandere Şelalesi ve Fakillı Mağarası’nı; Konuralp ilçesinde bulunan, Altı Kapı ve Konuralp Antik Şehri’ni; Akçakoca ilçesinde ise Ceneviz Kalesi ve Aktaş Şelalesi’ni ziyaret ettiler.
Doğal ve tarihi alan cenneti olan Bolu’da Yedigöller Milli Parkı, Köroğlu Dağları, Bolu Höyüğü, Bolu Kaplıcaları, Yukarı Taşhan ve Abant Gölü’nü; Seben ilçesinde Seben Kaya Evleri’ni; Mudurnu ilçesinde bulunan, Mudurnu Yıldırım Camii, Yıldırım Beyazıd Hamamı, Mudurnu Evleri, Akkaya Travertenleri, Sünnet Gölü ve Akşamseddin Külliyesi’ni; Göynük ilçesinde ise tarihi Göynük Evleri’ni ziyaret ederek, Bolu ilindeki saha çalışmalarını tamamladılar.
Ekonomistler Platformu Genel Koordinatörü Fırat Polat, Düzce ilinde Samandere Şelalesi ve Fakıllı Mağarası’nın, Bolu’da ise Seben Kaya Evleri’nin tarihi ve doğal yönden turizme katkı sağlayabilecek yerler olduğunu ifade ederken; proje asistanımız Ersin Komşu, Abant Gölü, Göynük Evleri ve Konuralp Antik Tiyatro’nun turizm potansiyeli yüksek yerler olup, proje kapsamında değerlendirilebileceğini dile getirdi.
Yazar Hakkında
Bu yazıları da beğenebilirsiniz
ICBSS 9. Konferansı
Ekonomistler Platformu Başkanı Dr. Oğuz Demir, Atina merkezli Uluslararası Karadeniz Araştırmaları Merkezi (ICBSS) tarafından düzenlenen 9. Karadeniz’de Turizm Sempozyumuna davetli konuşmacı olarak katıldı. Ekonomistler Platformu tarafından 2013 yılından bu yana
Türkiye’deki Suriyelilerin Durumunun İyileştirilmesi
Ekonomistler Platformu Suriyelilerin Türkiye’deki ekonomik uyumu kapsamında araştırmalar yapmaktadır. Yakın zamanda İstanbul’da Suriyeli girişimcilere yönelik fırsat ve engelleri tanımak ve ortaya çıkarmak için nitel bir araştırma tamamlanmıştır. Bununla beraber ilk araştırmayı
Ekonomistler Platformu, Karadeniz’de İşbirliği için 2 Proje Sundu
Avrupa Birliği fonları ile desteklenen ve Romanya Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği hibe programı kapsamında Ekonomistler Platformu bölgesel kalkınma, akademik işbirliği ve tarım sektörü ile ilgili
0 Yorum
Henüz yorum yapılmamış!
İlk yorumu yapan siz olabilirsiniz!