1 Dakikada Ekonomi Gündemi – 12.04.2017
Bugün ekonomik gelişmeler hususunda durgun bir gündü. Bu nedenle çok fazla ekonomi konuşmayacağız. Birkaç piyasa verisinden bahsedecek olursak; dolar ve eurodaki gerileme sürüyor, borsa olumlu mesajlar veriyor. Ama bugün konuşmamız gereken şey aslında kısa vadede bütün ekonomik gelişmeleri, dengeleri bir anlamda etkileyecek olan politik gelişmeler. Bir taraftan içerde referandum tartışmaları sürüyor. 3 gün sonra pazar günü hep beraber sandığa gideceğiz ve ”Türkiye yeni sisteme mi başlayacak, yoksa eski sistemle mi devam edecek?” sorusunun yanıtı verilecek. Piyasalar bu durumu izliyor ve buradan çıkacak karara göre de Türkiye’de önümüzdeki dönemde nasıl bir yol haritası izleneceği görülecek. İkinci önemli konu ise; belki de uzun vade de dikkat çekmemiz gereken bir nokta; Suriye ve Kuzey Kore. Özellikle Amerika’nın geçen hafta Suriye’ye yaptığı saldırıdan sonra şimdi Şam’ı vurması gündemde. Eğer Şam’ı vurursa, bundan sonra ne olacağı, Türkiye’nin nasıl riskler üstleneceğini yakından takip edeceğiz.
Yazar Hakkında
Bu yazıları da beğenebilirsiniz
2.Uluslararası İstanbul Ekonomi ve Siyaset Konferansı için bildiri çağrısı
Ekonomistler Platformu, İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ortaklığı ile organize edilen, 2. Uluslararası İstanbul Ekonomi ve Siyaset Konferansı 7-8 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilecek. Global
1 Dakikada Ekonomi Gündemi-29.03.2017
https://www.instagram.com/p/BSOokS0B92Q/?taken-by=ekonomistler_platformu&hl=tr Bugün Brexit ile başlayacağız. Özellikle Haziran 2016’da İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkma kararı bütün dünyada, büyük yankı uyandırmıştı. Bugün ise İngiltere’nin AB’den çıkma kararı noktasında önemli bir dönüm noktası yaşandı.
Karadeniz Bölgesi: Turizm İçin Bir Dünya Destinasyonu
Avrupa Birliği tarafından sağlanan 1,1 milyon Euro destekle yürütülen “Karadeniz İpekyolu Koridoru Projesi” mobil uygulama lansmanı ve fotoğraf sergisi açılışı 21 Kasım 2014’te Taksim Metro İstasyonu Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek. Türkiye, Gürcistan,
0 Yorum
Henüz yorum yapılmamış!
İlk yorumu yapan siz olabilirsiniz!